Chorvatské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené ve slupce
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 673 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 197.1 mg
  • Draslík 847.3 mg
  • Vláknina 13391.8 mg
  • Vitamín A 13391.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli chvíli podusíme na másle spolu s nasekanou petrželkou. Přidáme ve slupce uvařené, oloupané, na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okořeníme muškátem a ochutíme prolisovaným česnekem. Vše chvíli dusíme, nakonec přilijeme víno se žloutky a krátce povaříme.

Komentáře k receptu