Polévka z Dickensových časů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Cibule
  • 60 g Hrášek
  • 900 g Kuřecí maso vařené
  • 9 g Pórek
  • 10 g Tuřín
  • 10 g Mrkev kořen
  • 60 g Ječmen - obilky
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 93.5 mg
  • Vláknina 5006.3 mg
  • Vitamín A 5006.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočený hrách scedíme, propláchneme a společně s nakrájeným kuřecím masem dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem, vodou a pomalu přivedeme k varu. Naběračkou s otvory sbíráme během vaření z povrchu polévky pěnu. Když se přestane tvořit pěna, přidáme propláchnutý ječmen, sůl a polévku vaříme na mírném ohni 35 minut. Přidáme ostatní suroviny a vaříme ještě 2 hodiny. Znovu sesbíráme pěnu a polévku necháme 24 hodin rozležet. Před podáváním ji ohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu