Polévka z Dickensových časů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 22 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 93.5 mg
- Vláknina 5006.3 mg
- Vitamín A 5006.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Namočený hrách scedíme, propláchneme a společně s nakrájeným kuřecím masem dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem, vodou a pomalu přivedeme k varu. Naběračkou s otvory sbíráme během vaření z povrchu polévky pěnu. Když se přestane tvořit pěna, přidáme propláchnutý ječmen, sůl a polévku vaříme na mírném ohni 35 minut. Přidáme ostatní suroviny a vaříme ještě 2 hodiny. Znovu sesbíráme pěnu a polévku necháme 24 hodin rozležet. Před podáváním ji ohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme.