Italský salát z čerstvých lišek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 122.4 mg
- Vláknina 3006.3 mg
- Vitamín A 3006.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté lišky krátce povaříme, necháme je okapat, vychladnout, větší houby nakrájíme na kousky.
-
2
Oloupanou cibuli rozkrájíme na kroužky, feferonku zbavíme semínek a pokrájíme na jemno, okurky krájíme na kostičky. Všechny suroviny vložíme do salátové mísy.
-
3
Česnek utřený se solí smícháme s pepřem, octem a olejem, nalijeme do mísy na připravené lišky, cibuli, feferonku, okurky, vše promícháme.
-
4
Před podáváním necháme salát nejméně 2 hodiny v chladu odležet. Podáváme posypaný nasekanou petrželkou.