Salát Bláznivý pomeranč
Suroviny
- 100 g Hrozinky
- 200 g Šunka od kosti
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 4 ks Pomeranče
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olivy černé
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 16 g
- Sodík 632 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 724.6 mg
- Vláknina 13675.8 mg
- Vitamín A 13675.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče oloupeme,každý nakrájíme napříč na 6 - 8 silnějších plátků. Odstraníme pecičky a vložíme do porcelánové nebo skleněné misky. Přidáme rozinky, cibuli pokrájenou na tenké plátky, šunku nakrájenou na krátké proužky a vypeckované olivy.
-
2
V misce ušleháme olej, sůl, pepř, hořčici, nakonec vlijeme ocet. Zálivka má mít krémovitou konzistenci, nalijeme ji na salát a jemně, ale důkladně promícháme dvěma vidličkami. Posypeme čerstvými sekanými listy bazalky.
-
3
Před podáváním vychladíme.