Žemlovka s lučinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 24 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 15.1 mg
- Draslík 144.3 mg
- Vláknina 5892.2 mg
- Vitamín A 5892.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlík nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Oloupané jablko rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Lučinu rozmícháme s bílkem a mírně osladíme.
-
2
Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného malého pekáčku urovnáme plátky rohlíku, na ně plátky jablka a navrch lučinu.
-
3
Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.