Salátové okurky s koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Okurka salátová
  • 200 g Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 321.9 mg
  • Vláknina 2270.5 mg
  • Vitamín A 2270.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté okurky podélně rozkrojíme a zbavíme semínek, dužinu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka.

  • 2

    Oloupanou cibuli jemně nasekáme a zpěníme na oleji. Přidáme okurky, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou, až okurky zesklovatí.

  • 3

    Jogurt rozmícháme s moukou, nalijeme na okurky a chvíli povaříme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, mírně osolíme, nakonec vmícháme nasekaný kopr.

Komentáře k receptu