Rýnský koláč se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Slanina vepřová
  • 1500 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 774 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 110.1 mg
  • Draslík 1772.4 mg
  • Vláknina 21455.4 mg
  • Vitamín A 21455.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlík z předchozího dne nalámeme na kousky, přelijeme horkým mlékem a necháme změknout.

  • 2

    Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme v hrnci.

  • 3

    Brambory oloupeme a nastrouháme, vmícháme oloupanou, nastrouhanou cibuli, změklý rohlík i s mlékem, vejce a vše dobře promícháme.

  • 4

    K bramborové směsi přimícháme kostičky slaniny, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Koláč pečeme v zapékací míse asi 110 minut ve středně vyhřáté troubě. Mísu můžeme během pečení zakrýt alobalem.

Komentáře k receptu