Smažený květák v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 175 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Květák
  • 2 l Voda pitná
  • 0.56 dl Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 103.8 mg
  • Draslík 794.3 mg
  • Vláknina 11684 mg
  • Vitamín A 11684 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky, krátce je povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Růžičky pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 10 minut stát.

  • 2

    Smícháme mouku, nastrouhaný sýr, karí koření a špetku soli. Přimícháme žloutek, mléko a pivo, nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Růžičky květáku postupně obalíme v těstíčku a na horkém oleji do zlatova usmažíme - nejlépe ve fritovacím hrnci.

  • 4

    Květák vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

  • 5

    Podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu