Žemlové knedlíky se sýrovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 20 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 240.3 mg
- Draslík 77 mg
- Vláknina 339.8 mg
- Vitamín A 339.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle rozdrobíme, přelijeme teplým mlékem a necháme asi 15 minut stát. Potom k žemlím přidáme vejce a nakrájenou pažitku, osolíme, opepříme, dobře prohněteme.
-
2
Měkký sýr rozdělíme na 8 dílů. Z připraveného těsta vytvarujeme navlhčenýma rukama osm knedlíků, doprostřed každého vmáčkneme kousek sýra.
-
3
Knedlíky zvolna vaříme v osolené vodě 20 minut, při podávání můžeme pokrm ozdobit pažitkou.