Mrkvové oplatky s jablky
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 300 g Jogurt bílý
- 400 g Mouka polohrubá
- 100 g Mandle plátky
- 100 g Mrkev kořen
- 300 ml Džus jablečný
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 ks Jablka
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 55 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 295.5 mg
- Vláknina 7476.5 mg
- Vitamín A 7476.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme máslo s cukrem a vmícháme žloutky, jogurt, mouku a prášek do pečiva, poté přimícháme jablečnou šťávu.
-
2
Oloupanou mrkev na jemno nastrouháme a spolu s rozsekanými mandlemi přidáme do těsta. Nakonec zlehka vmícháme sníh, ušlehaný z bílků.
-
3
Z těsta upečeme ve vaflovači asi 16 oplatek.
-
4
Jablka omyjeme, případně oloupeme, nakrájíme na kousky a podusíme v citronové šťávě. Oplatky potřeme jablky, pocukrujeme moučkovým cukrem.