Kedlubnový salát s masovými kuličkami
Suroviny
- 250 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Piros Arany
- 1 ks Cibule
- 2 ks Kedlubna
- 6 ks Karotka
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Hořčice
- 2 ks Kukuřice cukrová nakládaná
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Citronová šťáva
- 2.5 polévková lžíce Olej rostlinný
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 22 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 100.1 mg
- Draslík 1270.8 mg
- Vláknina 20323.8 mg
- Vitamín A 20323.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek s cibulí oloupeme, nadrobno nasekáme a na lžičce oleje krátce podusíme. Necháme vychladnout. Přidáme maso, vejce, paprikovou pastu, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Ze směsi vytvoříme kuličky, mírně zploštíme a opečeme dočervena v rozpáleném oleji. Odkládáme na papírové ubrousky.
-
2
Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky, vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je zchladíme ve studené vodě, scedíme a necháme okapat. Ve vývaru z kedluben povaříme 2 minuty nastrouhanou mrkev, zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Kukuřici propláchneme ve studené vodě a dáme okapat. Cibulky jemně nakrájíme.
-
3
Masové kuličky rozčtvrtíme a spolu se zeleninou upravíme na salátovou mísu. Ozdobíme nakrájenou cibulkou a pažitkou a okraje mísy vyskládáme celerovými lístky.
-
4
Příprava zálivky:
-
5
Hořčici rozmícháme v citronové šťávě, osolíme, opepříme a vmícháme olej.
-
6
Salát zálivkou ochutíme až při servírování a podáváme s celozrnným pečivem nebo žitným chlebem.