Krůtí salát s kukuřicí
Suroviny
- 200 g Krůtí prsa
- 280 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 250 g Okurka salátová
- 200 g Rajčata
- 200 ml Jogurt bílý
- 200 ml Mléko polotučné
- 0.5 ks Salát ledový
- 1 hrst Petržel - nať
- 0.5 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 44.7 mg
- Draslík 634.1 mg
- Vláknina 5430.8 mg
- Vitamín A 5430.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa očistíme, potřeme prolisovaným česnekem, vložíme do mísy, zalijeme mlékem, přikryjeme a dáme odležet na 4 hodiny do chladničky. Poté maso vyjmeme, seškrábneme zbytky česneku (při pečení by se připaloval). Maso osušíme, nakrájíme na nudličky, o Osolíme, opepříme a zprudka a za stálého míchání opečeme na rozpáleném oleji do červena. Poté pozvolna dopečeme do měkka, vyndáme na papírové ubrousky a necháme vychladnout.
-
2
Kukuřici propláchneme, necháme vykapat a vložíme do mísy. Bylinky se zeleninou očistíme, oloupeme, omyjeme vodou. Okurky a rajčata nakrájíme na tenké plátky, petržel posekáme nadrobno. Vše přidáme ke kukuřici, vmícháme maso, řádně promícháme.
-
3
Salát opláchneme, osušíme, natrháme na menší kousky a vyložíme salátovou mísu. Na listy rozložíme připravenou směs. Takto připravený salát přikryjeme, vložíme na hodinu do chladničky.
-
4
Zálivka: všechny ingredience smícháme, na závěr přidáme jemně nakrájenou bazalku, osolíme a opepříme. Zálivku podáváme zvlášť, přidáme do salátu až při servírování.