Vepřové maso se zeleninou a hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 500 g Hlíva ústřičná
  • 400 g Mrkev kořen
  • 250 g Pórek
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Vývar z hovězích kostí
  • 8 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 132.1 mg
  • Draslík 691.5 mg
  • Vláknina 8309.8 mg
  • Vitamín A 8309.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupanou mrkev pokrájíme na tenké nudličky, očištěnou hlívu ústřičnou rozkrájíme na kousky, omytý pórek krájíme na kolečka.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo, maso na něm zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

  • 4

    Potom přidáme připravenou zeleninu a houby, dusíme ještě 15 minut. Přilijeme červené víno, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.

Komentáře k receptu