Vepřové maso se zeleninou a hlívou ústřičnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 49 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 132.1 mg
- Draslík 691.5 mg
- Vláknina 8309.8 mg
- Vitamín A 8309.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
-
2
Oloupanou mrkev pokrájíme na tenké nudličky, očištěnou hlívu ústřičnou rozkrájíme na kousky, omytý pórek krájíme na kolečka.
-
3
Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo, maso na něm zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
-
4
Potom přidáme připravenou zeleninu a houby, dusíme ještě 15 minut. Přilijeme červené víno, podle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.