Kachní prsa plněná zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 500 g Cibule červená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Kachní prsa
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 640.3 mg
  • Vláknina 17948.8 mg
  • Vitamín A 17948.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěná kachní prsa omyjeme, nařízneme do nich kapsu. Pórek, celer a mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme, zeleninovou směsí naplníme kapsy a zašijeme.

  • 2

    Prsa zprudka opečeme na oleji po všech stranách, zmírníme oheň a pečeme dalších 10 minut. Potom prsíčka vložíme do nákypové formy kůží nahoru a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 3

    Oloupanou, na dílky rozkrájenou cibuli podusíme na rozehřátém másle, posypeme cukrem a necháme mírně zkaramelizovat. Podlijeme octem, přidáme omytá, na dílky rozkrájená jablka zbavená jádřinců. Vše prohříváme 5 minut, okořeníme a přidáme lístky šalvěje.

  • 4

    Z masa odstraníme nit, prsa krájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme cibulí s jablky.

Komentáře k receptu