Kachní prsa plněná zeleninou
Suroviny
- 250 g Celer bulvový
- 500 g Cibule červená
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Kachní prsa
- 1 ks Pórek
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 99 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 640.3 mg
- Vláknina 17948.8 mg
- Vitamín A 17948.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěná kachní prsa omyjeme, nařízneme do nich kapsu. Pórek, celer a mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme, zeleninovou směsí naplníme kapsy a zašijeme.
-
2
Prsa zprudka opečeme na oleji po všech stranách, zmírníme oheň a pečeme dalších 10 minut. Potom prsíčka vložíme do nákypové formy kůží nahoru a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
3
Oloupanou, na dílky rozkrájenou cibuli podusíme na rozehřátém másle, posypeme cukrem a necháme mírně zkaramelizovat. Podlijeme octem, přidáme omytá, na dílky rozkrájená jablka zbavená jádřinců. Vše prohříváme 5 minut, okořeníme a přidáme lístky šalvěje.
-
4
Z masa odstraníme nit, prsa krájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme cibulí s jablky.