Rybí pánev se zeleninou
Suroviny
- 750 g Filé z aljašské tresky
- 150 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Mrkev kořen
- 3 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 359 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 93.7 mg
- Draslík 207.2 mg
- Vláknina 12292 mg
- Vitamín A 12292 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a pokrájíme na tenké, úzké kousky.
-
2
Celer, mrkev, papriky a cibuli očistíme, nakrájíme na nudličky.
-
3
V pánvi na rozehřátém másle podusíme připravenou zeleninu, přilijeme 150 ml vývaru, pod pokličkou zvolna vaříme asi 5 minut.
-
4
Kousky filé posypeme lístky řeřichy (nebo kerblíku) a přidáme do pánve.
-
5
Podáváme s různě upravenými bramborami.