Marinovaná zelenina
Suroviny
- 150 g Cuketa
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 14 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 914 mg
- Vláknina 9059.5 mg
- Vitamín A 9059.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky, fenykl a cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a osmahneme na lžíci oleje. Přidáme fenykl, zeleninový vývar a majoránku. Vše dusíme asi 15 minut. Asi po 10 minutách varu přidáme papriky a cuketu a zvolna dodusíme.
-
3
Zbylý olej rozšleháme s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme zeleninu a necháme asi 10 minut rozležet.
-
4
Před podáváním pokrm ozdobíme lístky bazalky.