Smažené brambory s tuňákem
Suroviny
- 1000 g Brambory vařené ve slupce
- 40 g Kapary sterilované
- 360 g Tuňák v oleji
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1325 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 509.5 mg
- Draslík 1443.4 mg
- Vláknina 19097.9 mg
- Vitamín A 19097.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuňáka necháme na sítu okapat a olej zachytíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na 4 lžících tuňákového oleje.
-
2
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme na tenké plátky a přidáme k cibuli. Zprudka opékáme 5 minut, potom zmírníme oheň a za stálého obracení opékáme brambory ještě 10 minut dozlatova.
-
3
Tuňáka nahrubo rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám. Ochutíme mletou paprikou a pepřem a vmícháme kapary s trochou nálevu.
-
4
Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na brambory a necháme ztuhnout.