Rajčatová polévka s knedlíčky
Suroviny
- 1000 g Rajčata
- 250 g Zelenina kořenová
- 500 g Brambory
- 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 800 ml Vývar z hovězích kostí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 21 g
- Sodík 798 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 310.2 mg
- Draslík 2238.7 mg
- Vláknina 29971 mg
- Vitamín A 29971 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a polovinu odložíme stranou. Zbylou zeleninu nadrobno nakrájíme a spolu s rajčaty povaříme ve vývaru 20 minut.
-
2
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a vaříme 15 minut v osolené vodě. Scedíme je a najemno rozšťoucháme. Uhněteme je s moukou, žloutky a nastrouhaným sýrem. Těsto osolíme, opepříme a vmícháme lístky tymiánu.
-
3
Z těsta vytvarujeme pomoučenýma rukama knedlíčky a opečeme je na oleji. Zbylou zeleninu nakrájíme na nudličky a povaříme v horké polévce asi 3 minuty.
-
4
Polévku rozdělíme na talíře, vložíme knedlíčky a ozdobíme čerstvým tymiánem.