Čokoládové lanýže s pomerančovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 40 g Pomerančová kůra
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 40 g Tuk
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 polévková lžíce Smetana sójová
  • 1 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 69 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 57.5 mg
  • Vláknina 1729 mg
  • Vitamín A 1729 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme najemno. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Do čokolády postupně vmícháme rostlinný tuk, žloutky, smetanu a pomerančový likér.

  • 2

    Z vanilkového lusku vyškrábneme dřeň, spolu s kůrou přidáme k čokoládové hmotě a dobře promícháme.

  • 3

    Lanýžový krém zakryjeme a dáme na 45 minut do chladu.

  • 4

    Kakao nasypeme do hlubokého talíře. Z hmoty utvoříme asi 25 malých kuliček, obalíme v kakau a položíme do košíčku na pralinky.

  • 5

    Uchováváme v uzavřené nádobě v chladu.

Komentáře k receptu