Čokoládové lanýže s pomerančovou příchutí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 69 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 5 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 31.8 mg
- Draslík 57.5 mg
- Vláknina 1729 mg
- Vitamín A 1729 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme najemno. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Do čokolády postupně vmícháme rostlinný tuk, žloutky, smetanu a pomerančový likér.
-
2
Z vanilkového lusku vyškrábneme dřeň, spolu s kůrou přidáme k čokoládové hmotě a dobře promícháme.
-
3
Lanýžový krém zakryjeme a dáme na 45 minut do chladu.
-
4
Kakao nasypeme do hlubokého talíře. Z hmoty utvoříme asi 25 malých kuliček, obalíme v kakau a položíme do košíčku na pralinky.
-
5
Uchováváme v uzavřené nádobě v chladu.