Sladká očka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 50 g Cukr moučkový
  • 200 g Tuk
  • 100 g Cukr krupice
  • 80 g Ořechy lískové
  • 150 g Džem rybízový
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 15.3 mg
  • Vláknina 860.5 mg
  • Vitamín A 860.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rostlinný tuk utřeme s cukrem do pěny. Z vanilkového lusku vyškrábneme dřeň a smícháme ji se žloutky a solí, přidáme k pěně.

  • 2

    Přidáme mouku, mleté oříšky a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 2 hodiny v chladu.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme dlouhý, tenký váleček. Každý nakrájíme na 10 plátků. Vytvarujeme kuličky a koncem vařečky uděláme ve středu malou jamku.

  • 4

    Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.

  • 5

    Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Rybízový džem zahřejeme v rendlíku a pomocí lžičky naplníme jamky oček. Necháme přes noc zaschnout.

Komentáře k receptu