Muffiny cappuccino
Suroviny
- 100 g Cukr třtinový
- 100 g Tuk
- 75 g Káva zrnková
- 100 g Poleva čokoládová
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Pšeničná krupice
- 250 ml Sójový nápoj
- 4 kávová lžička Káva Espresso
- 2 kávová lžička Tuk
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Káva Espresso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 13 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 50.5 mg
- Draslík 247.3 mg
- Vláknina 1740.6 mg
- Vitamín A 1740.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sójový nápoj lehce zahřejeme v rendlíku, rozpustíme v něm espresso a necháme vychladnout.
-
2
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky se solí ušleháme do tuhého sněhu. Žloutky utřeme s cukrem a tukem. Kávová zrna nasekáme nahrubo a spolu se skořicí je zapracujeme do žloutkové pěny. Mouku smícháme s krupicí a práškem do pečiva, postupně přidáváme do pěny, nakonec lehce vmícháme sníh.
-
3
Těsto rozdělíme do formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25 minut. Necháme chvíli vychladnout.
-
4
Rozehřátou čokoládovou polevu promícháme s tukem a instantním espresem. Muffiny polevou rovnoměrně potřeme.