Créme au Caramel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 7 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 246.1 mg
- Draslík 50.2 mg
- Vláknina 833.3 mg
- Vitamín A 833.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formičky na zapékání zahřejeme v troubě na 150°C. V rendlíku necháme při střední teplotě rozpustit za stálého míchání krupicový cukr a mícháme, dokud nevznikne karamel. Sejmeme z plotny a naráz vmícháme 3 lžíce horké vody.
-
2
Formičky vyjmeme z trouby, naplníme vždy čtvrtinou karamelu a otáčíme, aby byl celý vnitřek formičky pokrytý karamelem.
-
3
Mělkou pánev naplníme vodou asi do výšky 3 cm a vložíme do trouby. Teplotu zvýšíme na 175°C.
-
4
Sójový nápoj nalijeme do menšího hrnce, přidáme dřeň z vanilkového lusku i s luskem a pomalu zahříváme. Za stálého míchání přivedeme k varu. Sejmeme z plotny a lusk z vanilky odstraníme.
-
5
Vajíčka, žloutky a moučkový cukr ušleháme, přidáme sójový nápoj a vše rozdělíme do formiček. Ty postavíme do vodní lázně v troubě a necháme 45 - 60 minut tuhnout.
-
6
Hotové vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Nožem uvolníme okraje a vyklopíme. Ihned podáváme.