Netradiční žemlovka z višní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 16 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 270.6 mg
- Vláknina 5458.5 mg
- Vitamín A 5458.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kompot z višní necháme okapat v sítu, šťávu zachytíme. Sójový nápoj lehce zahřejeme v malém rendlíku a smícháme se 70 ml šťávy z kompotu. Suchary rozlámeme na malé kousky a namočíme do směsi.
-
2
Nákypovou formu vymažeme tukem. Bílky ušleháme s cukrem do tuhého sněhu, opatrně vmícháme mleté mandle.
-
3
Žloutky, višně a šťávu smícháme se suchary, zapracujeme sníh s mandlemi.
-
4
Hmotu nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 40 minut.
-
5
Vyjmeme a podáváme posypané moučkovým cukrem.