Netradiční žemlovka z višní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 80 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr moučkový
  • 500 g Kompot višňový
  • 125 ml Sójový nápoj
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 12 plátek Suchar dietní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 270.6 mg
  • Vláknina 5458.5 mg
  • Vitamín A 5458.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompot z višní necháme okapat v sítu, šťávu zachytíme. Sójový nápoj lehce zahřejeme v malém rendlíku a smícháme se 70 ml šťávy z kompotu. Suchary rozlámeme na malé kousky a namočíme do směsi.

  • 2

    Nákypovou formu vymažeme tukem. Bílky ušleháme s cukrem do tuhého sněhu, opatrně vmícháme mleté mandle.

  • 3

    Žloutky, višně a šťávu smícháme se suchary, zapracujeme sníh s mandlemi.

  • 4

    Hmotu nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 40 minut.

  • 5

    Vyjmeme a podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu