Roštěnky s olivovou bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Feferony
  • 4 ks Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.03 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 3131 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 665.4 mg
  • Vláknina 19476.5 mg
  • Vitamín A 19476.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pažitku a petrželku omyjeme, z petrželky otrháme lístky. Feferonky očistíme a česnek oloupeme. Vše rozmixujeme s kapary, olivami, piniemi, olivovým olejem a citronovou šťávou. Omáčku osolíme a opepříme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na plátky a zprudka je opékáme na oleji po každé straně 1 minutu. Potom maso na středním ohni dopečeme. Roštěnky osolíme, opepříme a podáváme s bylinkovou omáčkou.

Komentáře k receptu