Roštěnky s olivovou bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 kávová lžička Kapary sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Feferony
- 4 ks Olivy černé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.03 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 68 g
- Sodík 3131 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 665.4 mg
- Vláknina 19476.5 mg
- Vitamín A 19476.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pažitku a petrželku omyjeme, z petrželky otrháme lístky. Feferonky očistíme a česnek oloupeme. Vše rozmixujeme s kapary, olivami, piniemi, olivovým olejem a citronovou šťávou. Omáčku osolíme a opepříme.
-
2
Omyté maso nakrájíme na plátky a zprudka je opékáme na oleji po každé straně 1 minutu. Potom maso na středním ohni dopečeme. Roštěnky osolíme, opepříme a podáváme s bylinkovou omáčkou.