Lososové závitky s plněným vejcem
Suroviny
- 100 g Pstruh uzený
- 150 g Zakysaná smetana
- 200 g Losos uzený
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Kaviár
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 637 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 366.7 mg
- Draslík 504.5 mg
- Vláknina 499.8 mg
- Vitamín A 499.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut), zchladíme a oloupeme.
-
2
Plátky uzeného pstruha rozmělníme se 100 g zakysané smetany, přidáme lžíci nasekané pažitky a směsí potřeme plátky lososa. Přidáme trochu kaviáru, zavineme do závitků a necháme vychladit.
-
3
Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a prolisujeme sítem. Rozetřeme je se zbylou smetanou a hořčicí, přidáme zbylou pažitku, petrželku a kopr. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Hmotou naplníme půlky bílků.
-
4
Závitky šikmo nakrájíme a spolu s půlkami vajec upravíme na talířky.