Papriková polenta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Paprika červená
  • 100 g Polenta
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1093 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 517.5 mg
  • Vláknina 11139.8 mg
  • Vitamín A 11139.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 168.6 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme semínek. Lusky položíme na plech, slupkou nahoru a zapékáme pod grilem asi 8 minut, až se na slupce začnou tvořit puchýře. Vyjmeme a na 10 minut zakryjeme vlhkou utěrkou, poté oloupeme.

  • 2

    Vývar necháme přijít v hrnci k varu, vmícháme polentu, zakryjeme a necháme na mírném ohni asi 10 minut bobtnat. Občas promícháme.

  • 3

    Papriku nakrájíme na kostky a spolu s řepkovým olejem, solí a pepřem rozmixujeme. Hmotu dáme do malého rendlíku. Před dovařením polenty necháme papriku krátce přejít varem.

  • 4

    Polentu osolíme a vmícháme paprikovou kaši, tak aby vytvořila mramorování.

Komentáře k receptu