Papriková polenta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1093 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 517.5 mg
- Vláknina 11139.8 mg
- Vitamín A 11139.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 168.6 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme semínek. Lusky položíme na plech, slupkou nahoru a zapékáme pod grilem asi 8 minut, až se na slupce začnou tvořit puchýře. Vyjmeme a na 10 minut zakryjeme vlhkou utěrkou, poté oloupeme.
-
2
Vývar necháme přijít v hrnci k varu, vmícháme polentu, zakryjeme a necháme na mírném ohni asi 10 minut bobtnat. Občas promícháme.
-
3
Papriku nakrájíme na kostky a spolu s řepkovým olejem, solí a pepřem rozmixujeme. Hmotu dáme do malého rendlíku. Před dovařením polenty necháme papriku krátce přejít varem.
-
4
Polentu osolíme a vmícháme paprikovou kaši, tak aby vytvořila mramorování.