Dušená mrkev s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Filé z aljašské tresky
  • 1000 g Mrkev kořen
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 580 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 70.7 mg
  • Draslík 84.8 mg
  • Vláknina 16117.8 mg
  • Vitamín A 16117.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou mrkev nakrájíme na špalíčky a za stálého míchání opékáme v kastrolu na 2 lžících másla asi 3 minuty. Mrkev osolíme, opepříme, mírně osladíme a okořeníme koriandrem. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou 8 minut. Nakonec vmícháme nasekanou mátu.

  • 2

    Porce filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Maso obalíme v mouce a opékáme na zbylém rozehřátém másle po každé straně asi 3 minuty.

  • 3

    Opečené filé upravíme na talíře, obložíme dušenou mrkví a ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu