Dušená mrkev s treskou
Suroviny
- 650 g Filé z aljašské tresky
- 1000 g Mrkev kořen
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 580 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 70.7 mg
- Draslík 84.8 mg
- Vláknina 16117.8 mg
- Vitamín A 16117.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou mrkev nakrájíme na špalíčky a za stálého míchání opékáme v kastrolu na 2 lžících másla asi 3 minuty. Mrkev osolíme, opepříme, mírně osladíme a okořeníme koriandrem. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou 8 minut. Nakonec vmícháme nasekanou mátu.
-
2
Porce filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Maso obalíme v mouce a opékáme na zbylém rozehřátém másle po každé straně asi 3 minuty.
-
3
Opečené filé upravíme na talíře, obložíme dušenou mrkví a ozdobíme lístky máty.