Zeleninový závin s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 450 g Listové těsto
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 951 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 228 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 107.2 mg
  • Draslík 1041.6 mg
  • Vláknina 16661.8 mg
  • Vitamín A 16661.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 167.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Oloupanou mrkev, očištěnou kapustu a pórek nadrobno nakrájíme, oloupanou šalotku a česnek nasekáme.

  • 2

    Zeleninu opékáme asi 5 minut na másle, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou a kurkumou. Vmícháme na kostičky nakrájený ovčí sýr.

  • 3

    Těsto posypeme strouhankou a poklademe zeleninou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a těsto svineme do závinu. Povrch potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu