Zeleninový závin s ovčím sýrem
Suroviny
- 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 450 g Listové těsto
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pórek
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Kapusta hlávková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 951 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 228 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 107.2 mg
- Draslík 1041.6 mg
- Vláknina 16661.8 mg
- Vitamín A 16661.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 167.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Oloupanou mrkev, očištěnou kapustu a pórek nadrobno nakrájíme, oloupanou šalotku a česnek nasekáme.
-
2
Zeleninu opékáme asi 5 minut na másle, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou a kurkumou. Vmícháme na kostičky nakrájený ovčí sýr.
-
3
Těsto posypeme strouhankou a poklademe zeleninou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a těsto svineme do závinu. Povrch potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.