Ossobuco na zelenině
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 1200 g Telecí nožičky
- 420 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 125 ml Víno červené
- 200 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 3 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 363 g
- Sodík 830 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 227.5 mg
- Draslík 1784.3 mg
- Vláknina 21089.2 mg
- Vitamín A 21089.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a česnek prolisujeme.
-
2
Očištěné a omyté telecí nožičky nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. V rozpáleném oleji na pánvi je zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme. Ve výpeku podusíme všechnu připravenou zeleninu. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme červené víno a vývar. Vmícháme nasekané bylinky a citronovou kůru. Osolíme a opepříme.
-
3
Do šťávy vložíme maso a překryjeme částí zeleniny. Dusíme zvolna pod pokličkou asi 90 minut.