Kuličky z odpalovaného těsta s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 214.5 mg
  • Draslík 156.5 mg
  • Vláknina 2100 mg
  • Vitamín A 2100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    150 g polevy nakrájíme na kousky, rozpustíme ve smetaně. Vmícháme rum, polevu uložíme do chladničky na 8 hodin.

  • 2

    Uvedeme do varu 250 ml vody se solí a máslem. Když voda začne vřít, přidáme mouku, mícháme, až vznikne hladké, lesklé a husté těsto. Mícháme do vychladnutí, potom postupně přidáme vejce. Těsto naplníme do cukrářského sáčku, na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé kopečky. Pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia 12 - 15 minut, po vychladnutí kuličky rozkrojíme.

  • 3

    Připravený vychlazený krém našleháme, naplníme jím kuličky. Talířky ozdobíme zbylou rozpuštěnou polevou, kuličky pocukrujeme a upravíme na talířky.

Komentáře k receptu