Lilkový nákyp s treskou
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Olivy černé
- 800 g Treska aljašská
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1.12 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 83.5 mg
- Draslík 1185.6 mg
- Vláknina 8658.8 mg
- Vitamín A 8658.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek očistíme, nakrájíme na centimetr silné plátky, cibuli pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme lilek, opečeme, až změkne (ale neměl by zhnědnout). Necháme okapat na papírovém ubrousku, do pánve přidáme lžíci oleje, znovu rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Za stálého míchání přidáme česnek, kapary, olivy a rajčata, omáčku osolíme, opepříme, povaříme asi 5 minut, aby zhoustla. Vmícháme čerstvé bylinky.
-
3
Filety z tresky opláchneme a osušíme. Nákypovou formu vymažeme tukem, nalijeme do ní omáčku a rozložíme filety. Lilky rovnoměrně rozložíme na rybu, poklademe vločkami rostlinného tuku.
-
4
Formu dáme na pečící plech, kdyby vyteklo trochu šťávy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut, aby lilky zhnědly.
-
5
Podáváme s čerstvým salátem a bílým pečivem.
-
6