Lilkový nákyp s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Olivy černé
  • 800 g Treska aljašská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1.12 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 83.5 mg
  • Draslík 1185.6 mg
  • Vláknina 8658.8 mg
  • Vitamín A 8658.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek očistíme, nakrájíme na centimetr silné plátky, cibuli pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme lilek, opečeme, až změkne (ale neměl by zhnědnout). Necháme okapat na papírovém ubrousku, do pánve přidáme lžíci oleje, znovu rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Za stálého míchání přidáme česnek, kapary, olivy a rajčata, omáčku osolíme, opepříme, povaříme asi 5 minut, aby zhoustla. Vmícháme čerstvé bylinky.

  • 3

    Filety z tresky opláchneme a osušíme. Nákypovou formu vymažeme tukem, nalijeme do ní omáčku a rozložíme filety. Lilky rovnoměrně rozložíme na rybu, poklademe vločkami rostlinného tuku.

  • 4

    Formu dáme na pečící plech, kdyby vyteklo trochu šťávy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut, aby lilky zhnědly.

  • 5

    Podáváme s čerstvým salátem a bílým pečivem.

  • 6

Komentáře k receptu