Špagety s koprovou omáčkou a lososem
Suroviny
- 300 g Špagety, Makarony
- 500 g Losos - filety
- 50 ml Víno bílé
- 100 ml Vývar zeleninový
- 200 ml Smetana sójová
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr moučkový
- 0.11 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.2 polévková lžíce Tuk rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 7 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 65.5 mg
- Draslík 825.5 mg
- Vláknina 5726.5 mg
- Vitamín A 5726.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme olej, přidáme jemně posekanou šalotku a necháme zesklovatět. Zasypeme moukou, za stálého míchání krátce podusíme. Rozředíme vínem, vývarem, necháme 3 minuty povařit.
-
2
Špagety uvaříme do měkka, slijeme, necháme stranou.
-
3
Do omáčky přidáme smetanu, kopr, promícháme a necháme 3 minuty povařit. Ochutíme solí, pepřem a cukrem.
-
4
Plátky lososa opláchneme, osušíme, nakrájíme na 2 cm dlouhé proužky, ty rozdělíme ještě na kusy.
-
5
V pánvi rozpálíme olej, lososa asi minutu opékáme. Vyjmeme a vložíme do omáčky, necháme krátce odpočinout.
-
6
Podáváme se špagetami.
-
7