Jezerní pstruh
Suroviny
- 80 g Olivy nakládané
- 18 ml Olej olivový
- 1 ks Pstruh
- 8 ks Rajčata
- 1 ks Citrony
- 2 ks Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr moučkový
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 3 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1867 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1842.7 mg
- Vláknina 18210.5 mg
- Vitamín A 18210.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruha opláchneme a osušíme, odstraníme prsní ploutve. Rybu zevnitř opepříme, potřeme jednou lžičkou oleje, dovnitř vložíme 3 plátky citrónu, položíme na plát alobalu.
-
2
Koktejlová rajčata rozpůlíme, obložíme jimi rybu, přidáme plátky česneku, oliv a jednu lžíci kaparů. Posypeme kudrnatou petrželkou. Alobal dobře uzavřeme, přendáme na plech do předehřáté trouby a pečeme na 200°C.
-
3
Na omáčku nasekáme petrželku, přidáme dvě lžíce kaparů, 80 ml oleje, ocet Balsamico a osm oliv. Vše rozmixujeme na jemno, dochutíme solí, pepřem a cukrem.
-
4
Rybu vyndáme z trouby, naporcujeme a podáváme s vydušenou šťávou a omáčkou. Jako příloha se hodí brambory, bageta nebo rýže.