Candát s bylinkovou krustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 11 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 1448.8 mg
- Vláknina 6299.2 mg
- Vitamín A 6299.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony nasekáme nadrobno, šalotku na jemné kostičky. Ze snítek petrželky a bazalky otrháme lístky, několik jich odložíme stranou na ozdobu, zbytek rozsekáme. Pažitku krájíme nadrobno.
-
2
Žloutek z vařeného vejce rozmačkáme, smícháme se žampiony, šalotkou, strouhankou, bylinkami a olejem.
-
3
Zapékací formu vymažeme olejem, plátky ryby osolíme, opepříme a položíme do formy kůží dolů. Rovnoměrně potřeme směsí hub a bylinek, candáta zalijeme vínem, zapečeme v předehřáté troubě na 225°C asi 12 minut.
-
4
Podáváme ozdobené lístky petrželky s vařenými bramborami nebo bagetou.