Okoun s pikantní rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Okoun říční
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 0.6 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Smetana sójová
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 4 g
- Sodík 757 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 608.6 mg
- Vláknina 9384.8 mg
- Vitamín A 9384.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek prolisujeme a smícháme s citrónovou šťávou, kůrou, solí a pepřem. Rybí filety opláchneme, osušíme, z obou stran pokapeme marinádou a necháme 20 minut odležet.
-
2
V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, necháme zesklovatět. Vlijeme protlak, kousky rajčat, cukr, sůl a promícháme. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, přidáme smetanu a sójovou omáčku, poté odstavíme z plotny.
-
3
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na mírném ohni na něm smažíme filety z obou stran asi 2 - 3 minuty.
-
4
Podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží.