Okoun s pikantní rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Okoun říční
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Smetana sójová
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 608.6 mg
  • Vláknina 9384.8 mg
  • Vitamín A 9384.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek prolisujeme a smícháme s citrónovou šťávou, kůrou, solí a pepřem. Rybí filety opláchneme, osušíme, z obou stran pokapeme marinádou a necháme 20 minut odležet.

  • 2

    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, necháme zesklovatět. Vlijeme protlak, kousky rajčat, cukr, sůl a promícháme. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, přidáme smetanu a sójovou omáčku, poté odstavíme z plotny.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na mírném ohni na něm smažíme filety z obou stran asi 2 - 3 minuty.

  • 4

    Podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží.

Komentáře k receptu