Platýz se smetanovou omáčkou a estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Estragon
  • 400 g Platýz - filety
  • 125 ml Vývar rybí
  • 200 ml Smetana sójová
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1626.1 mg
  • Vláknina 4829.5 mg
  • Vitamín A 4829.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety opláchneme, osušíme a rozkrojíme napůl. Limetku vymačkáme, jednu lžíci šťávy si dáme stranou. Zbylou šťávou zakapeme filety a lehce osolíme. Zavineme do ruliček a každou sepneme párátkem.

  • 2

    Šalotku nasekáme najemno, v pánvi rozpálíme olej a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přilijeme vývar a 3 minuty povaříme. Na 5 minut vložíme do pánve ruličky, aby změkly. Pak je vyjmeme a pod pokličkou udržujeme teplé.

  • 3

    Do šťávy přilijeme smetanu, víno a na mírném ohni povaříme, až vznikne krém. Estragonové lísky nasekáme najemno.

  • 4

    Omáčku ochutíme lžící limetkové šťávy, solí, pepřem a cukrem. Vmícháme estragon. Z ruliček vyndáme párátka a závitky podáváme s omáčkou. Jako příloha se hodí rýže nebo brambory.

Komentáře k receptu