Penne s ragú z kuřecích jater
Suroviny
- 600 g Játra kuřecí
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Těstoviny Penne
- 80 ml Sherry brandy
- 120 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 ks Cibule
- 4 ks Bobkový list
- 4 ks Bazalka
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ocet Sherry
- 1.17 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 12 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 517.5 mg
- Draslík 582.7 mg
- Vláknina 3833.5 mg
- Vitamín A 3833.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra očistíme, zbavíme šlach a nakrájíme na malé kousky. Mouku smícháme se solí a pepřem, játra ve směsi obalíme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, cibuli s česnekem (pokrájené na kostičky) v něm osmahneme. Přidáme játra, bobkový list a smažíme 3 - 4 minuty při střední teplotě. Přilijeme ocet, 2 minuty povaříme, vmícháme sherry a vývar.
-
3
Do masové směsi přidáme kousky rajčat, ještě 6 - 8 minut povaříme, aby zhoustla. Vyjmeme bobkové listy.
-
4
Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme, ale trochu vody, v níž se vařily, si necháme. Penne přidáme do ragú, promícháme, můžeme přilít i trochu vody z těstovin, je-li třeba. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
-
5
Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nakrájíme a přidáme k ragú. Ihned podáváme.