Vinařův kotlík z jehněčího masa
Suroviny
- 1200 g Jehněčí kýta
- 500 ml Vývar zeleninový
- 250 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Brambory
- 1 kg Mrkev kořen
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 417 g
- Sodík 684 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 133.5 mg
- Draslík 1481.4 mg
- Vláknina 20909.8 mg
- Vitamín A 20909.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso omyjeme ve studené vodě, osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme na jemno, brambory oškrábeme, opláchneme a pokrájíme na širší plátky. Mrkev očistíme, opereme a nakrájíme na drobno.
-
2
V pekáči rozpálíme olej, maso v něm ze všech stran opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek a společně opékáme 3 - 4 minuty.
-
3
Tymián propláchneme, osušíme, listy posekáme na jemno. Mrkev rovnoměrně rozdělíme na maso, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Na mrkev dáme plátky brambor, bobkový list, znovu osolíme a opepříme.
-
4
Zalijeme vývarem i vínem. Pekáč přiklopíme, dusíme ve střední troubě na 175°C asi 150 minut.