Omáčka k pečeni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 91 g
- Sodík 767 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 307.7 mg
- Vláknina 6672.3 mg
- Vitamín A 6672.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, zeleninu na něm smažíme asi 5 minut do zlatova, zaprášíme moukou a promícháme.
-
3
Přidáme protlak, vývar a důkladně promícháme. Vaříme zakryté asi 30 minut.
-
4
Omáčku propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme špetkou cukru.