Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty
Suroviny
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Anglická slanina
- 600 g Vepřové maso libové
- 250 g Nudle široké
- 250 ml Smetana sójová
- 100 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Kečup
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 40 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 303.5 mg
- Vláknina 2661.4 mg
- Vitamín A 2661.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3796.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Každý plátek vepřového medailonku zabalíme do plátku slaniny, položíme vedle sebe do vymazané zapékací formy.
-
2
Česnek nasekáme na jemno, smetanu a vývar zahřejeme v hrnci, přidáme protlak a kečup. Přidáme krájená rajčata, bylinky a česnek, omáčku krátce povaříme, odstavíme z plotny, dochutíme solí a kořením.
-
3
Rajčatovou omáčku nalijeme rovnoměrně na maso, strouhanku smícháme s olejem, nasypeme také na maso.
-
4
Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C asi 50 - 60 minut, do měkka. Krátce před dopečením uvaříme nudle ve 3 l vroucí, osolené vody. Slijeme, necháme okapat a podáváme k masu.