Kuřecí curry s mrkví
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 30 g Ořechy Kešu
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 350 g Mrkev kořen
- 400 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 3 kávová lžička Kari koření
- 4 ks Cibule
- 0.5 ks Limetka
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 230 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 958.4 mg
- Vláknina 11697.5 mg
- Vitamín A 11697.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky. 125 ml kokosového mléka smícháme s 1 lžičkou kari, 1/2 lžičkou koriandru a kmínu, přidáme na špičku nože zázvoru. Maso přelijeme marinádou, zakryté necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Během marinování jednou či dvakrát obrátíme.
-
2
Mrkev oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky. Kešu oříšky opražíme na pánvi bez tuku, odložíme stranou. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, mrkev na něm 7 minut dusíme. Jarní cibulky očistíme, nakrájíme na kolečka, spolu se zbytkem kari, koriandru a kmínu je přidáme k mrkvi a krátce podusíme.
-
3
Kůru z limet nastrouháme, šťávu vymačkáme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat. Kůru z limety, pokrájená rajčata, zbytek mléka a marinádu přidáme k mrkvové směsi, osolíme a ochutíme šťávou z limety.
-
4
Maso smažíme ve 2 lžících oleje ze všech stran 2 - 3 minuty. Přidáme k zeleninovému kari a ještě 5 minut dusíme.
-
5
Petrželku opláchneme, osušíme a rozsekáme nadrobno. Kari rozdělíme na talíře a podáváme posypané petrželí a opraženými kešu oříšky. Jako příloha se hodí rýže Basmati.
-
6