Kuřecí curry s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 30 g Ořechy Kešu
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Mrkev kořen
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 3 kávová lžička Kari koření
  • 4 ks Cibule
  • 0.5 ks Limetka
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 230 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 958.4 mg
  • Vláknina 11697.5 mg
  • Vitamín A 11697.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky. 125 ml kokosového mléka smícháme s 1 lžičkou kari, 1/2 lžičkou koriandru a kmínu, přidáme na špičku nože zázvoru. Maso přelijeme marinádou, zakryté necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Během marinování jednou či dvakrát obrátíme.

  • 2

    Mrkev oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky. Kešu oříšky opražíme na pánvi bez tuku, odložíme stranou. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, mrkev na něm 7 minut dusíme. Jarní cibulky očistíme, nakrájíme na kolečka, spolu se zbytkem kari, koriandru a kmínu je přidáme k mrkvi a krátce podusíme.

  • 3

    Kůru z limet nastrouháme, šťávu vymačkáme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat. Kůru z limety, pokrájená rajčata, zbytek mléka a marinádu přidáme k mrkvové směsi, osolíme a ochutíme šťávou z limety.

  • 4

    Maso smažíme ve 2 lžících oleje ze všech stran 2 - 3 minuty. Přidáme k zeleninovému kari a ještě 5 minut dusíme.

  • 5

    Petrželku opláchneme, osušíme a rozsekáme nadrobno. Kari rozdělíme na talíře a podáváme posypané petrželí a opraženými kešu oříšky. Jako příloha se hodí rýže Basmati.

  • 6

Komentáře k receptu