Plněné cukety v koprové smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Rýže loupaná
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 1200 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Smetana sójová
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1547 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 111.7 mg
  • Draslík 878.9 mg
  • Vláknina 8769.8 mg
  • Vitamín A 8769.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži namočíme na 10 minut do studené vody, mezitím opláchneme cukety a konce odřízneme. Cukety oloupeme škrabkou tak, aby na nich zůstaly tenké proužky zelené slupky. Nakrájíme je na 5 cm dlouhé kousky, vydlabeme dužinu, okraj by měl zůstat asi 1 cm silný. Vydlabanou dužinu uschováme.

  • 2

    Rýži necháme v sítu okapat, cibuli nasekáme nadrobno, smícháme s masem, rýží, vejcem, nasekanou petrželí, solí a pepřem, směsí naplníme cukety.

  • 3

    Rajčata očistíme, nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, na dno položíme dužinu z cuket, na ni položíme plněné cukety, obložíme plátky rajčat. Přilijeme vývar, aby byly cukety zakryté. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi hodinu.

  • 4

    Hotové cukety vyjmeme, udržujeme teplé. Rajčata necháme v hrnci, přidáme k nim lžící nasekaného kopru, sójovou smetanu, vše rozmixujeme, přidáme zbylý kopr, sůl a pepř.

  • 5

    Kousky cuket vložíme do teplé omáčky. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.

Komentáře k receptu