Curry z tofu
Suroviny
- 5 g Kari koření
- 150 g Cuketa
- 20 g Zázvor celý
- 250 g Mrkev kořen
- 300 g Sýr sójový - Tofu
- 400 ml Mléko kokosové
- 2 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 ks Pórek
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 170 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 624.5 mg
- Vláknina 13763.7 mg
- Vitamín A 13763.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, opereme, pórek nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, cuketu a mrkev na plátky. Zázvor oloupeme a nasekáme na jemno.
-
2
V hrnci rozpálíme olej a mrkev, papriku, pórek, dusíme 3 minuty, přidáme cuketu, dusíme ještě 2 minuty.
-
3
Přimícháme hrozinky, směs garam masala, kurkumu, koriandr, sójovou omáčku, mléko, limetkovou šťávu, sůl, kari a necháme vařit pod pokličkou 10 minut na mírném ohni.
-
4
Tofu nakrájíme na malé kostičky, zamícháme do kari, před podáváním necháme ještě směs 5 minut odpočinout na vypnuté plotýnce.
-
5
Podáváme teplé s kuskusem nebo rýží Basmati.