Avokádový krém v loďkách z paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 15 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 937.2 mg
- Vláknina 19967.8 mg
- Vitamín A 19967.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 123.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajče spaříme, ihned zchladíme ve studené vodě, oloupeme. Poté ho rozpůlíme, šťávu a semena vyjmeme lžičkou, dužinu nakrájíme na kostičky, trochu dáme stranou po pozdější použití. Pálivou papriku očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na malé kousky, několik kousků dáme opět stranou. Citrón očistíme kartáčkem, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a přecedíme.
-
2
Omytá avokáda osušíme, podélně rozkrojíme až k pecce, kterou vyjmeme. Dužinu vydlabeme lžící, ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Dužinu společně s rajčetem, paprikou a jarními cibulkami rozmixujeme. Do krému vmícháme citronovou kůru, opepříme, osolíme.
-
3
Zelenou a červenou papriku očistíme, zbavíme zrníček, rozčtvrtíme. Čtvrtky naplníme připraveným krémem, ozdobíme nasekanou pažitkou a kousky pálivé papriky. Uložíme na chvíli do chladu, před servírováním ozdobíme rajčetem s petrželkou. Podáváme s pečivem nebo kukuřičnými lupínky.