Frikadely z Tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Strouhanka
  • 30 g Sezam - semena
  • 20 g Ovesné vločky
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Kerblík
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.67 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 209.5 mg
  • Vláknina 7266.5 mg
  • Vitamín A 7266.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na suché pánvi opražíme sezamová semínka a ovesné vločky. Sušená rajčata v oleji necháme okapat, nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek rozsekáme také nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozpálíme jednu lžíci oleje a česnek s cibulí na něm necháme zesklovatět.

  • 3

    Kerblík opereme, osušíme, lístky otrháme, na jemno nasekáme. Tofu osušíme a rozmačkáme vidličkou, rajčata, cibuli, česnek a Tofu, rozmixujeme, přidáme hořčici, strouhanku, sůl, pepř a vejce. Promícháme, přidáme ovesné vločky, kerblík.

  • 4

    Z hmoty vytvarujeme 8 šištiček. Smažíme ve větší pánvi na rozpáleném tuku, do zlatova.

  • 5

    Podáváme s bylinkovým tvarohem.

Komentáře k receptu