Palačinky s náplní z lososa a krabů
Suroviny
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Losos - filety
- 75 g Krab
- 150 ml Oves Milk - sušený ovesný nápoj
- 100 ml Minerální voda perlivá
- 100 ml Vývar rybí
- 100 ml Smetana sójová
- 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Fenykl čerstvý
- 1 ks Šalotka
- 0.5 ks Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 12 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 153.2 mg
- Draslík 845.7 mg
- Vláknina 10981.2 mg
- Vitamín A 10981.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce, mouku, ovesný nápoj, sůl a minerálku zpracujeme na hladké těsto a necháme 30 minut, odpočinout.
-
2
Očistíme fenykl, listy odkrojíme a dáme stranou, poté rozkrájíme na tenké proužky. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, přidáme šalotku a fenykl, dusíme 4-5 minut. Přilijeme vývar, zakryjeme a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přilijeme sójovou smetanu, promícháme a vaříme ještě 7 minut.
-
4
Špenát očistíme a blanšírujeme ho asi 1-2 minuty v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme a necháme okapat. Nasekáme nahrubo. Plátky lososa nakrájíme na kostičky. Kraby smícháme s citrónovou šťávou, solí a pepřem a 5 minut marinujeme.
-
5
Kopr opláchneme, vysušíme, listy otrháme a spolu s listy fenyklu nasekáme najemno. Polovinu vmícháme do těsta. Zbytek přidáme spolu s hořčicí k fenyklové omáčce. Vmícháme špenát, kraby, lososa a necháme odležet.
-
6
Na pánvi rozpálíme olej a upečeme z koprového těsta čtyři palačinky, udržujeme teplé. Na polovinu každé palačinky rozdělíme čtvrtinu náplně, přiklopíme druhou polovinou a podáváme.