Palačinky s náplní z lososa a krabů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Losos - filety
  • 75 g Krab
  • 150 ml Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 100 ml Minerální voda perlivá
  • 100 ml Vývar rybí
  • 100 ml Smetana sójová
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Fenykl čerstvý
  • 1 ks Šalotka
  • 0.5 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 153.2 mg
  • Draslík 845.7 mg
  • Vláknina 10981.2 mg
  • Vitamín A 10981.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce, mouku, ovesný nápoj, sůl a minerálku zpracujeme na hladké těsto a necháme 30 minut, odpočinout.

  • 2

    Očistíme fenykl, listy odkrojíme a dáme stranou, poté rozkrájíme na tenké proužky. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme šalotku a fenykl, dusíme 4-5 minut. Přilijeme vývar, zakryjeme a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přilijeme sójovou smetanu, promícháme a vaříme ještě 7 minut.

  • 4

    Špenát očistíme a blanšírujeme ho asi 1-2 minuty v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme a necháme okapat. Nasekáme nahrubo. Plátky lososa nakrájíme na kostičky. Kraby smícháme s citrónovou šťávou, solí a pepřem a 5 minut marinujeme.

  • 5

    Kopr opláchneme, vysušíme, listy otrháme a spolu s listy fenyklu nasekáme najemno. Polovinu vmícháme do těsta. Zbytek přidáme spolu s hořčicí k fenyklové omáčce. Vmícháme špenát, kraby, lososa a necháme odležet.

  • 6

    Na pánvi rozpálíme olej a upečeme z koprového těsta čtyři palačinky, udržujeme teplé. Na polovinu každé palačinky rozdělíme čtvrtinu náplně, přiklopíme druhou polovinou a podáváme.

Komentáře k receptu