Pikantní jarní salát
Suroviny
- 300 g Brambory
- 200 g Okurky
- 300 ml Jogurt bílý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Salát ledový
- 6 ks Ředkvička
- 2 ks Celer řapíkatý
- 7 ks Cibulka jarní
- 1 ks Máta
- 0.25 ks Kapie
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Piros Arany
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 3 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 10.7 mg
- Draslík 832.1 mg
- Vláknina 9202.9 mg
- Vitamín A 9202.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky, uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory zchladíme ve studené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Salát z listů ředkviček řádně opláchneme, necháme okapat, natrháme na kousky a vyskládáme na plochou salátovou mísu.
-
3
Okurku s očištěnou a zrníček zbavenou kapií nakrájíme na kostičky, přidáme k bramborám. Celer spolu s cibulkami nakrájíme na šikmé plátky, přidáme k ostatní zelenině, zelenou nať a lístky z celeru najemno nasekáme. Nakrájenou kapii a lžičku nasekané cibulkové natě dáme stranou. Zeleninu promícháme a rozložíme na mísu.
-
4
Zálivka: V misce rozmícháme kečup s jogurtem, paprikovou pastou, sójovou omáčkou a dle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme jemně nasekané lístky máty a kapii s cibulkovou natí.
-
5
Zálivka se do salátu vmíchá až při servírování.