Koktejl z krevet
Suroviny
- 300 g Krevety tygří - loupané
- 125 g Majonéza
- 3 kávová lžička Protlak rajčatový
- 2 kávová lžička Sherry brandy
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 26 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 13.8 mg
- Vláknina 1604.8 mg
- Vitamín A 1604.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat.
-
2
Majonézu, kečup, protlak, vodu, sherry a papriku smícháme na hladký krém, ochutíme solí, pepřem.
-
3
Smícháme s nasekaným koprem a krevetami.
-
4
Čtyři dezertní sklenice vyložíme vždy jedním listem salátu, na něj dáme koktejl. Jako přílohu podáváme bagetu.