Vepřové kotlety plněné šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 87.5 mg
  • Draslík 872.3 mg
  • Vláknina 5741.9 mg
  • Vitamín A 5741.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme a prořízneme do nich kapsy. Plátky šunky zabalíme do plátků sýra, vložíme do kapes v kotletách, sepneme párátky a maso opepříme.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle a oleji opékáme kotlety po každé straně asi 6 minut. Potom je osolíme, vyjmeme a udržujeme teplé.

  • 3

    Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na výpeku. Přidáme oloupaná, na kostičky rozkrájená rajčata, vše podusíme asi 10 minut. Přidáme očištěné žampiony, dusíme dalších 10 minut. Nakonec omáčku okořeníme oreganem.

  • 4

    Kotlety upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu