Bramborové placky s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 1.6 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.16 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 185.6 mg
  • Draslík 1032.3 mg
  • Vláknina 12652.8 mg
  • Vitamín A 12652.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nahrubo nakrájíme. Vaříme je v osolené vodě 20 minut, scedíme, prolisujeme a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, mouku, vše uhněteme do hladkého těsta, osolíme, opepříme.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme asi centimetr silné placičky, v pánvi na rozehřátém oleji a 20 g másla placky smažíme (po každé straně asi 3 minuty).

  • 3

    Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na zbylém rozehřátém másle. Zalijeme červeným vínem, přidáme cukr, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, svaříme na polovinu.

  • 4

    Placičky podáváme s vinnou omáčkou a hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu