Bramborové placky s vinnou omáčkou
Suroviny
- 800 g Brambory
- 1.6 g Máslo čerstvé
- 250 ml Víno červené
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 0.16 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 5 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 185.6 mg
- Draslík 1032.3 mg
- Vláknina 12652.8 mg
- Vitamín A 12652.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nahrubo nakrájíme. Vaříme je v osolené vodě 20 minut, scedíme, prolisujeme a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, mouku, vše uhněteme do hladkého těsta, osolíme, opepříme.
-
2
Z těsta vytvarujeme asi centimetr silné placičky, v pánvi na rozehřátém oleji a 20 g másla placky smažíme (po každé straně asi 3 minuty).
-
3
Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na zbylém rozehřátém másle. Zalijeme červeným vínem, přidáme cukr, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, svaříme na polovinu.
-
4
Placičky podáváme s vinnou omáčkou a hlávkovým salátem.